Menu
Sluit
Schrijf een review »

De bestedingen aan biologische voeding stijgen ieder jaar weer op nieuw, en ook de biologische maaltijdbox surft vrolijk mee. En gelukkig maar, want volgens deskundigen is het hoogtijd dat we ons voedsel op een duurzamere manier gaan verbouwen en consumeren.

Met de stijgende vraag naar biologisch verbouwd eten is de biologische maaltijdbox nu goed vertegenwoordigt onder alle aanbieders van maaltijdboxen. Maar let op: bij sommige maaltijdboxen is de inhoud niet 100% biologisch. Op deze pagina vind je een overzicht van alle 100% biologische maaltijdboxen en deels-biologische boxen én wat de voordelen zijn van een biologische maaltijdbox.

Welke maaltijdboxen zijn 100% biologisch?

Voordelen van een biologische maaltijdbox

Met een biologische maaltijdbox kies je voor ingrediënten waarbij er rekening is gehouden met dierenwelzijn en milieu. Dit is dan ook direct het voordeel van een biologische maaltijdbox. Over het algemeen zijn de ingrediënten van een biologische maaltijdbox net zo gezond als niet-biologische ingrediënten. Daarbij is het natuurlijk wel zo dat je bij elke maaltijdbox geniet van de vele algemene voordelen; denk bijvoorbeeld aan het grote gemak om niet meer te hoeven nadenken over wat je gaat eten en zeer waarschijnlijk lekkerder en gezonder gaat eten dan ooit tevoren!

Biologische vegetarische maaltijdboxen

De biologische vegetarische maaltijdbox is extra interessant wanneer je wilt bijdragen aan een beter dierenwelzijn en een schonere wereld. Waarom? De vee-industrie is verantwoordelijk voor 19% van de CO2 uitstoot en heeft een negatieve invloed op lucht, water en bodem. Voor de productie van 1kg rundvlees wordt al 15.500 liter verbruikt – en door de mest van de dieren is er sprake van uitstoot van nitraat, fosfaat en ammoniak.
Wil je een biologische vegetarische maaltijdbox bestellen? Kies dan voor de volgende aanbieders: BeterBio, Beebox, Ekomenu of de Krat.

Overzicht van populairste deels-biologische maaltijdboxen